project 4

STADSKANTOOR

Projecteigenaar: Gemeente Heerlen
Status: In uitvoering

Het stadskantoor van gemeente Heerlen voldeed niet meer aan de eisen van de tijd. Het huidige, oude stadskantoor, gelegen op steenworp afstand van het monumentale Raadhuis van architect Peutz, is inmiddels gesloopt. Een compact nieuw Stadskantoor wordt gerealiseerd. Het is ontworpen door Mecanoo van Francine Houben. IBA is supervisor geweest bij de prijsvraag voor het ontwerp van de nieuwbouw en bewaakt de verbinding met het Romeins kwartier via de herinrichting van de openbare ruimte.

IBA heeft het hergebruik van materialen die bij de sloop vrij komen onderzocht. IBA heeft ook geadviseerd over een duurzame realisatie van de nieuwbouw door toepassing van innovatieve isolatietechnieken en installaties en staat mee aan de wieg van Heerlens nieuwe huis van de stad met haar advies over de duurzame realisatie van de nieuwbouw.

Jo Coenen is namens gemeente Heerlen supervisor geweest bij de prijsvraag voor het ontwerp van de nieuwbouw. Met de aanleg van stadstuinen rondom het Stadskantoor en de herinrichting van de Dr. Poelsstraat wordt een verbinding met  IBA project 2: Romeins Kwartier gerealiseerd.

Bekijk hier het 3D ontwerp.

Planning uitvoering

Nieuw Stadskantoor:

  • 3e kwartaal 2021

Stadstuinen gereed:

  • 3e kwartaal 2022

Ontvang onze nieuwsbrief

    Leave a Reply