Parkstad Panel

Parkstad Panel: praat mee over de toekomst

IBA Parkstad biedt een belangrijke bron van analyses over de toekomst van de regio. Met het expojaar in aantocht onderzoekt IBA Parkstad welke lessen er getrokken kunnen worden over deze vorm van samenwerking, en wat dit ons vertelt over de toekomst.

Om dit te goed doen kijken we vanuit verschillende invalshoeken naar IBA Parkstad. Er wordt uiteraard gesproken met interne en externe betrokkenen, met bestuurders en projecteigenaren. Wat we daarnaast minstens zo belangrijk vinden is het perspectief van de inwoner van Parkstad. We zijn namelijk nieuwsgierig hoe bewoners van Parkstad aankijken tegen huidige en toekomstige ontwikkelingen en projecten.

Daarom start IBA Parkstad het Parkstad Panel, een breed digitaal burgerpanel dat het komend anderhalf jaar vijf raadplegingen zal uitvoeren. Een raadpleging gaat verder dan een ‘opinie’. Deelnemers worden gezien als adviseurs die niet alleen ‘opinie’ geven maar ook denkrichtingen. We zullen uiteenlopende onderwerpen aansnijden, denk aan IBA Parkstad projecten, scenario’s voor de toekomst en regionale herkenningspunten

De resultaten uit het Parkstad Panel geven aan hoe inwoners over onderwerpen, die lokaal en regionaal een rol spelen, denken. Misschien zijn ze het roerend eens met het huidige beleid of delen ze hun gouden tip voor een actuele uitdaging. Alle resultaten zijn terug te lezen op de website van het Parkstad Panel, ParkstadPanel.nl. Deelnemers ontvangen vijf keer een vragenlijst en ontvangen vervolgens een verslag hiervan in hun mailbox. Ook de belanghebbende partijen krijgen de resultaten toegestuurd, waarna de dialoog (verder) kan worden vormgegeven.

Ook vormen deze resultaten samen met andere opbrengsten uit activiteiten van IBA input voor de ‘Futuredeal’ en de IBA eindpublicatie, het IBA-eindboek. Het Parkstad Panel wordt in januari 2021 gestart. Doe mee en meld je aan via: ParkstadPanel.nl