project 40

Zorgboulevard - Buitenplaats Benzenrade

Projecteigenaar: Zorggroep Mondriaan
Status: Gereed

Zorgcentrum Mondriaan (voormalige Welterhof) heeft haar voormalige hoofdgebouw achter het ziekenhuis van Heerlen op een duurzame en vernieuwende manier gesloopt. Alle beschikbare materialen voor hergebruik zijn geïnventariseerd door Re Use Materials. IBA heeft mogelijk gemaakt dat nuttige elementen uit het gebouw worden gerecycled en het overige sloopafval wordt verwerkt in bouwmaterialen.

Een memorabele mijlpaal van de sloop van het gebouw is, dat met het duurzaam en circulair slopen, geen extra kosten ontstonden in vergelijking met reguliere sloop. Dit toont aan dat innovatieve duurzame ontwikkelingen zelfs nu al kostenbesparend kunnen uitpakken.

Op het terrein is een nieuw openbaar toegankelijk park ingericht. Dit vormt een groene fiets- en wandelverbinding tussen het stedelijke gebied van Heerlen, het Oerland van Kalk en het Heuvelland. Het is een van de poorten van het Oerland van Kalk.

IBA heeft medewerking verleend aan het ontwerp van de buitenruimte. De totstandkoming van het nieuwe park is het resultaat van een samenwerking tussen omwonenden, medewerkers van Mondriaan en cliënten.

Ontvang onze nieuwsbrief

    Leave a Reply