project 24

BEKKERVELD

Projecteigenaar: Gemeente Heerlen, Wonen Limburg
Status: In voorbereiding

In de wijk Bekkerveld staat het markante gebouwencomplex van de voormalige HTS in een groene parkachtige omgeving. Dit gebouw verdient een nieuwe invulling. Het pand was eigendom van Wonen Limburg, die er een nieuwe invulling voor zocht. IBA heeft meegedacht over de nieuwe invulling van het gebouw, met behoud van de unieke uitstraling.

In dit gebied rondom en op het Bekkerveld bevinden zich belangrijke monumentale gebouwen zoals bijvoorbeeld de Anna-kerk, een gebouw van architect Peutz. Deze markante gebouwen kunnen in de toekomst mogelijk een nieuwe functie krijgen die een versterking kunnen zijn voor dit fantastische woongebied aan de rand van het centrum van Heerlen.

In februari 2019 heeft de gemeenteraad van Heerlen een positief besluit genomen en krediet toegekend om de voormalige HTS aan te kopen van Wonen Limburg en te transformeren naar het Kindcentrum Bekkerveld. In dit Kindcentrum Bekkerveld worden basisschool Tarcisius, speciaal onderwijs Catharinaschool, peuteropvang Heerlen, kinderopvang BSO Human Kind en het bestuursbureau van INNOVO gehuisvest.

Ontvang onze nieuwsbrief

    Leave a Reply