Landgraaf

IBA Open Weekend: Landgraaf

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van de gemeentes.

Wilheminaberg

Datum: 23 & 24 april
Tijden:
12.00 – 17.00 uur
Locatie: Witte Wereld 1, Landgraaf

De Wilhelminaberg is onmisbaar in Parkstad. Deze iconische plek wordt door IBA gemarkeerd met een tijdelijk lichtkunstwerk, gemaakt door lichtkunstenaar Har Hollands. Dit imposante wordt tijdens het Open Weekend gepresenteerd aan het grote publiek.

Aanwezig zullen zijn: de gemeente, KWS/Den Ouden (aannemer), Verbeek (directievoerder) en Har Hollands (lichtkunstenaar)

Ikgroenhet

Datum: 23 & 24 april
Tijden:
Fietstocht om 13.00 uur en om 15.00 uur (duur 1,5 uur)
Reserveer fietstocht ›
Locatie: Onder aan de Wilheminaberg aan de zijde van de Overstehofweg.

Met het project Ikgroenhet worden burgers met elkaar verbonden door samen de leefomgeving te vergroenen. Hierdoor ontstaat ook sociale cohesie in de wijk. Pak de fiets, volg de ikgroenhet-stadssafari en ontdek onder begeleiding van minimaal twee professionals de mooiste vergroende plekjes.

De fietstocht begint bij de Wilhelminaberg, komt langs het Cultuurhuis en eindigt in Lauradorp. Bij al deze IBA-projecten is een ikgroenhet-tuin aanwezig. De fietstocht kan gecombineerd worden met een bezoek aan de Wilhelminaberg.

Bij Förster Bikes (Brandhofstraat 7, Landgraaf) is er een mogelijkheid om een fiets of e-bike te huren met 10% korting op de fietshuur.

Slot Schaesberg

Datum: 23 & 24 april
Openingstijden:
10.00 – 18.00 uur
Start rondleidingen: 10.15, 12.00, 13.45 en 15.30 uur
Locatie: Slot Schaesberg-Laan 100, 6371 KZ, Landgraaf

Het zeventiende-eeuwse Slot Schaesberg wordt herbouwd in meerdere decennia tijd. Tijdens de herbouw worden ambachten gecombineerd met moderne technieken. Bij Slot Schaesberg valt op 23 en 24 april van alles te zien. Ooit als eens willen zien hoe een smid te werk gaat? Of hoe de bakker vroeger op ambachtelijke wijze de lekkerste broden bakte? Tijdens het IBA Open Weekend kom je erachter! Bovendien worden er rondleidingen georganiseerd over het terrein.

Let op: voor deze activiteit geldt een entreeprijs!

Lauradorp

Datum: 23 & 24 april
Tijden:
13.00 – 16.00 uur
Locatie: Lauradorp, Landgraaf

Inwoners van buurtgemeenschap Lauradorp hebben de afgelopen jaren hun woningen flink verduurzaamd. Hierbij was het belangrijk dat de karakteristieke uitstraling van de wijk niet verloren ging. Om meer particulieren bekend te maken met de mogelijkheden rondom verduurzaming, wordt de modelwoning tijdens het IBA Open Weekend opengesteld. Wordt jouw huis in de toekomst ook gasloos?

Kerkenplan Landgraaf

Datum: 23 & 24 april
Tijden:
10.00 – 17.00 uur
Locatie: Veldstraat 21, 6371 AW, Landgraaf

De kerk op de Lichtenberg heeft de afgelopen jaren een flinke metamorfose ondergaan. Hier zitten enkele muziekverenigingen gevestigd, maar het Cultuurhuis biedt nog veel meer mogelijkheden. Kom tijdens het IBA Open Weekend kennismaken met het Cultuurhuis en zie hoe het kerkgebouw door de jaren heen verbouwd is. Zo zal je zien dat deze ruimte zich perfect leent voor niet alleen culturele doeleinden, maar ook vergaderingen en seminars voor het bedrijfsleven.

Landgraaf