IBA Open Weekend: Kerkrade

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van de gemeentes.

Vie

Datum: 23 & 24 april
Tijden:
Vrije inloop tussen 10.00 – 16.00 uur
Locatie: Wijngracht 61, 6461 AL, Kerkrade

Op de plek waar vroeger het Atrium ziekenhuis stond, wordt flink gebouwd aan de fysieke locatie van Vie. Deze beweging wil gezondheid en vitaliteit in Kerkrade en Parkstad stimuleren. Dit wordt gerealiseerd met een gloednieuwe sportlocatie voorzien van een zwembad en een grote sportzaal en verschillende programmalijnen in de regio. Laat je tijdens het IBA Open Weekend rondleiden door dit imposante gebouw en kom meer te weten over het gedachtegoed van Vie.

Elisabeth Stift

Datum: 23 & 24 april
Tijden:
10.00 – 17.00 uur
Rondleiding: 14.00, 15.00 en 16.00 uur
Locatie: Hammolenweg 7, Kerkrade

In het kleinschalige WoonZorg complex Elisabeth Stift zijn 21 betaalbare appartementen gerealiseerd voor ouderen die (dreigen te) vereenzamen. Middenin het groen en toch dichtbij het centrum van Kerkrade. Bij het complex horen onder andere tuinen, restaurant By Iris, een boomgaard en een moestuin. Deze worden tijdens het Open Weekend opengesteld voor publiek. De vrijwilligers van Elisabeth Stift verzorgen rondleidingen op deze dagen.

Kerkrade

SUPERLOCAL

Datum: 23 & 24 april
Tijden:
Rondleiding op zaterdag & zondag om 11.00 uur
Locatie: Nico Ploumstraat 8, Kerkrade

Tijdens het IBA Open weekend zullen er rondleidingen gegeven worden door het gebied waar oorspronkelijk 4 hoogbouwflats stonden. Een hoogbouwflat is getransformeerd met de materialen van 3 flats die op een duurzame wijze zijn gesloopt. De materialen zijn ook  hergebruikt bij de nieuwbouw van woningen en de herinrichting van de openbare ruimte. Ook de sociale structureren tussen bewoners en het gedachtegoed aan het leven in en rondom de flats heeft de basis gevormd voor de nieuwe plannen. De bestaande waarden zijn zo zoveel als mogelijk behouden gebleven.

Discovery Museum & IBA Scoop

Datum: 23 & 24 april 
Tijden:
11.00 – 17.00 uur
Locatie: Museumplein 2, Kerkrade

Er komt meer kijken bij het bouwen van een stad dan je denkt! In de expositie Stad in de Steigers leren kinderen aan de hand van bijzondere projecten van IBA Parkstad, spelenderwijs wat het bouwen van een stad met zich meebrengt. Tijdens de wisseltentoonstelling kruipen kinderen in de huid van de makers van de stad. Help de explainers tijdens de Scienceshow in Discovery Museum met ingewikkelde proefjes en ontdek de techneut in jezelf bij het Science Labs.

Ook zal tijdens de IBA Open dagen de IBA film een aantal keer getoond worden in het Aardetheater.

Let op: dit is een betaalde activiteit!