Beekdaelen

IBA Open weekend: Beekdaelen

Liever fietsen door Beekdaelen? Volg hier de Beekdaelenroute.

Tijdens het IBA Open weekend zal BikeLimburg klanten 15% korting aanbieden op E-bike verhuur. Met de vrije parkeerplekken bij Bike Limburg aan de Hoeverveldweg 7 te Schinnen en openingstijden tussen 9-18u kunnen bezoekers van het IBA Open weekend (met openingstijden tussen 10.00 en 17.00 uur) E bikes gebruiken om de verschillende initiatieven te bekijken op de Beekdaelenroute.

Reserveren kan via : https://bikelimburg.com/

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van de gemeentes.

Vaesrade - gemeenschapshuis/kerk

Datum: 23 & 14 april
Tijden: 10.00 – 17.00 uur
Locatie: Servatiusstraat 10, Nuth

Laat je rondleiden door de bijzondere St. Servatiuskerk. Dit monumentale gebouw wordt dankzij een herbestemming opgesplitst in een intieme kerkruimte en een eigentijds gemeenschapshuis. Tijdens het IBA Open Weekend heb je de unieke kans om te worden rondgeleid door de ruimtes die nu verbouwd worden.

Bekijk hier de website van het dorpshuis.

Komt u met de auto ? Dan kunt u parkeren bij de parkeerplaats aan de Hommert te Vaesrade.

Coördinaten Google map:
50.930062,5.902897

Etzenrade

Datum: 23 & 24 april 
Tijden:
12.00 – 17.00 uur 
Locatie: Etzenrade 9, Jabeek

Altijd al willen weten wat beeldhouwer Sjra Schoffelen in zijn atelier doet? Hij stelt tijdens het IBA Open Weekend zijn atelier en tuin open voor publiek. Achter het Etzenrader Huisken liggen twee eilandjes, waarop een van zijn grootste werken tot nu toe, een cortenstalen poort, te zien is. Het geheel is een unieke combinatie van historie met hedendaagse en moderne architectuur. Op het zuidelijk ommuurde eiland, dat eigendom is van de kunstenaar, heeft ooit kasteel Etzenrade gelegen.

Watertoren Schimmert

Datum: 23 & 24 april 
Openingstijden:
10.00 – 17.00 uur
Zaterdag 23 april – Open Air Experience: vanaf duisternis – 23.30 uur
Zondag 24 april – Rondje Watertoren: 10.00 – 17.00 uur
Zaterdag 23 & zondag 24 april – Trapastocht 10.00 – 17.00 uur
Locatie: De Bockhofweg 1, Schimmert

Bij de Reusch zijn tijdens het Open Weekend wel drie evenementen te bezoeken. Zo krijgen bezoekers een optimale beleving van dit sleutelproject van IBA.

Op zaterdagavond wordt in de avonduren een Open Air Experience gehouden. Onder het genot van een heerlijk zelfgebrouwen streekbiertje kunnen bezoekers de transformatie van de Reusch bekijken. Deze wordt op spectaculaire wijze gepresenteerd met een licht- en geluidshow op de watertoren.

De volgende dag vertonen 74 kunstenaars hun werken tijdens de 14e editie van Rondje Watertoren. Deze kunstroute is altijd een groot succes en ook dit jaar kunnen enthousiastelingen hun ogen weer uitkijken.

Beide dagen is de watertoren toegankelijk voor bezoekers die willen genieten van lekkere streekproducten in tapasvorm. Tijdens de Trapastocht beklim je de trap naar boven en onderweg kom je op iedere verdieping heerlijke versnaperingen uit de regio tegen. Er is een lift aanwezig voor rolstoelgangers en mensen die slecht ter been zijn.

Bekijk hier de flyer.

Beekdaelen

Gebiedsontwikkeling Thull

Datum: 23 & 24 april 
Tijden: 
11.00 – 17.00 uur
Locatie: Thull 15, Schinnen

Bezoek Thull met de fiets of te voet. Komt u met de auto richting Thull ? Dan parkeer aan het natuurtransferium Hommert en loop een stukje de Beekdaelenroute af richting de Alfabrouwerij.

Alfa Brouwerij
Bij de Alfa Brouwerij is een Expo-Borrel aanbieding Bie de Bron, Proefplank Alfa bier met bourgondische bitterballen en comté kaas voor € 12,50.

Er is op dit moment ook een kortingscode geldig waarmee rondleidingen met 20% korting geboekt kunnen worden: WORLDS BEST BEER

Natuurmonumenten/IVN Beekdaelen-Schinnen
Op zaterdag wordt tussen 10.00 en 17.00 uur toelichting gegeven over het gebied. Locatie: tussen Alfa en Vlindervlonder.

Muldermolen in Thull
Regulier geopend tussen 10.00 en 17.00 uur. Kop koffie met een lekker stukje vlaai voor € 5,-.
Kom je met de auto? Parkeer dan hier en ontdek het mooi gebied rondom Thull of de kerk in Vaesrade.

Breng een bezoekje aan de stand IVN Beekdaelen en ontmoet onder meer local Dré Kuijpers in levende lijve.

Leisure Lane

Datum: zaterdag 23 april 
Tijden: 
10.00 – 17.00 uur
Locatie: tussen Alfa en de Vlindervlonder

Op zaterdag wordt er toelichting gegeven over de Leisure Lane, ook is er een route beschikbaar.