Slot Schaesberg opent voor bezoekers op 9,10 en 11 april, in het kader van een landelijke pilot

Landgraaf, 7 april 2021 – Slot Schaesberg, de historische bouw- en ontdekplaats in het Zuid-Limburgs Landgraaf, opent dit weekend zijn deuren voor bezoekers in het kader van de landelijke actie ‘Testen voor Toegang’, een initiatief van het Ministerie van OCW. Maximaal 250 bezoekers per dag kunnen – na het overleggen van een negatieve coronatest – rondwandelen en genieten van het historische bouwproject. 

Aryan Klein, projectdirecteur Slot Schaesberg: “Slot Schaesberg is door het ruime buitenterrein van 6 hectare goed ingericht om bezoekers te kunnen ontvangen. Deze pilot biedt ons een mooie aanloop naar hopelijk een permanente publieksopening op korte termijn. Inwoners van Landgraaf zijn ongetwijfeld nieuwsgierig naar de werkzaamheden aan de poorttoren en smederij. Het wordt een weekend vol ambacht, historie en beleving.”

 Slot Schaesberg is op 9 april open van 10:00 tot 13:00 en op 10 en 11 april van 10:00 uur en 17:00 uur. De horeca (Brasserie Hoeve 1650) biedt een aangepaste kaart. Bezoekers wordt verzocht zich van tevoren aan te melden via https://www.slotschaesberg.nl

Informatie over Testen voor Toegang is te vinden op www.testenvoortoegang.nl 

X