project 17

Woontuin Hoensbroek

Projecteigenaar: dhr. J. Willems
Status: Gereed
Projectpartner: Vastgoedbeheer Limburg

Het gebouw van de voormalige Christus Koning school in Hoensbroek heeft een nieuwe invulling gekregen. Hier is De Woontuin in gehuisvest: kleinschalige huisvesting van jongeren met een zorgindicatie (10 woonstudio’s). Het is een toekomstbestendig en kostenefficiënt zorgproject. De woonvertrekken zijn innovatief ingericht. Door een flexibele inrichting is het pand in de toekomst makkelijk aan te passen voor een nieuwe bestemming. IBA heeft de toepassing van hergebruikte materialen gefinancierd, onder andere voor de gevelkozijnen met hoge isolatiewaarde.

Bewoners uit de wijk en zorgbewoners met een beperking kunnen elkaar ontmoeten, zodat de zorgbewoners contact met de wijk houden.

Het karakteristieke schoolgebouw is verduurzaamd door installaties aan te passen en de isolatiewaarde sterk te verbeteren. Het project vervult een belangrijke plek in de wijk. Iedereen kan er tuinieren in de tuin die is heringericht als openbare plek voor de omgeving. De tuin is aangekleed door en voor bewoners en omwonenden. Daarnaast is in het gebouw een wijksteunpunt gevestigd.

Ontvang onze nieuwsbrief

    Leave a Reply