PERSBERICHT | Bouwstart poppodium NIEUWE NOR

19 juni 2020

Op vrijdag 19 juni 2020 start de verbouwing en uitbreiding van de NIEUWE NOR. In de nieuwe grote zaal is straks plaats voor 650 bezoekers, een verdrievoudiging van de huidige capaciteit. Heerlen krijgt daarmee een zogenaamde ‘middenzaal’ waarmee een completer muziekaanbod kan worden bereikt.

De NIEUWE NOR opende in december 2006 haar deuren als eerste professionele poppodium van Limburg. Door het grote succes van de afgelopen jaren is de huidige zaal te klein geworden. Met de  geplande uitbreiding en verbouwing verdrievoudigt de capaciteit en verbetert de logistiek. De uitbreiding biedt bovendien kansen het programma te verbreden en grotere evenementen te organiseren. De oplevering staat gepland voor het najaar van 2021.

Op dit moment ervaart de NIEUWE NOR de gevolgen van de coronacrisis waardoor er sinds maart geen activiteiten kunnen worden georganiseerd. Desondanks verwacht de NIEUWE NOR samen met haar partners door een aantal ingrepen een gezonde financiële basis te behouden voor de toekomst. In de tussentijd biedt de NIEUWE NOR haar trouwe publiek wel een alternatief programma, deels online en zo mogelijk op andere locaties. Activiteiten die moeten worden uitgesteld, vinden zo veel mogelijk op een later tijdstip plaats.

IBA heeft mede vorm gegeven aan deze plannen. De uitbreiding van de NIEUWE NOR is onderdeel van het project Muziekboulevard, één van de 15 sleutelprojecten van IBA Parkstad. De verbouwing van de NIEUWE NOR draagt niet alleen bij aan een versterking van de popcultuur en ontwikkeling van jong talent in de regio, maar resulteert ook in een verbetering van het gevelaanzicht in de Pancratiusstraat.

De gemeente Heerlen, Provincie Limburg en IBA Parkstad financieren de uitbreiding van poppodium NIEUWE NOR. Pinkpop-directeur Jan Smeets zal samen met Johan de Niet, directeur-bestuurder van de NIEUWE NOR, Mathea Severeijns, algemeen directeur IBA Parkstad en de wethouders Peter van Zutphen en Jordy Clemens het startschot voor de verbouwing geven. Tijdens de bouwstart worden de coronamaatregelen gewaarborgd.

Tijdens de bouwperiode geeft de NIEUWE NOR regelmatig updates en (digitale) rondleidingen zodat  het publiek, vrijwilligers en andere geïnteresseerden zich gaandeweg alvast een beeld kunnen vormen van de toekomstige NIEUWE NOR.

X