PERSBERICHT

Parkstadtalenten Pinkpop 2022 bekend 

Heerlen, 3 juni 2022 – De regionale muziekacts die tijdens het Pinkpopfestival hun muzikale talenten mogen vertonen in de IBA-bus op het festivalterrein zijn bekend. IBA Parkstad, Parkstad Popstad en Pinkpop werken samen voor dit bijzondere initiatief. 

Muziek(cultuur) is sterk ontwikkeld in Parkstad, een belangrijk thema van IBA Parkstad. Het versterken van de streekidentiteit en talentontwikkeling is daarbij een belangrijke doelstelling. Niet voor niets kent de regio een groot aantal lokale talenten. Aan maar liefst 10 muziekacts uit Parkstad wordt een podium geboden op het internationaal bekende en succesvolle Pinkpopfestival. Met dit initiatief wordt de bijzondere band tussen Parkstad, muziekcultuur en talentontwikkeling benadrukt door de samenwerkende partijen. Voor de talenten is het een bijzondere kans om in de IBA-bus tijdens Pinkpop 2022 te mogen spelen. Zo speelde Elle Hollis in 2019 als talent in de IBA-bus. Dit jaar opent zij het festival op 17 juni.

Na twee coronajaren is IBA Parkstad, net als in 2018 en 2019, weer naamgever van het noordpodium: de IBA Parkstad Stage. De IBA-bus staat op het terrein en informeert bezoekers over de regio. Daarnaast wordt op het terrein actief een bijdrage geleverd aan de ‘trots op Parkstad’ campagne. Net al in de eerdere edities zal een speciaal ontwikkelde plaktattoo gezet worden die ‘trots op Parkstad’ symboliseert.

Bekijk hieronder de timetable voor de acts in de IBA-bus:

De activiteiten van IBA Parkstad tijdens Pinkpop 2022 vinden plaats in het kader van het expojaar van IBA Parkstad. Klik hier voor meer informatie over het expojaar.

X