IBA Open Weekend

Deelnemende fotografen expositie ‘Parkstad kerken in de kijker’

Ger De Loo
Ancy Camps
Jef Hermans
Theo Poolen
Armand Franssen
Anneke Priems
Ton Bemelmans
Francis Hardy
Edgar Voets
Peter Vinck
Jean Bouvrie
Rob van Dijk
Truus Houben
Kees van den Bosch

Abdij Rolduc
Fototentoonstelling 'Parkstad kerken in de kijker'

Datum:  26 maart – 10 april 2022
Locatie: Heyendallaan 82, 6464 EP Kerkrade

Van 26 maart tot en met 10 april organiseert kunstencentrum Signe (kuS) in het kader van de Nacht van het religieus erfgoed een indrukwekkende fototentoonstelling over kerken in Parkstad.  

Kunstencentrum Signe, Heerlen, in samenwerking met Pentagoon Academie, Tongeren (B), organiseren in de kloostergangen van Abdij Rolduc een fototentoonstelling over kerken in Parkstad. Dit culturele erfgoed dreigt door het opheffen van parochies voor een groot deel te verdwijnen, terwijl de ‘Kerk’ naast de ‘Mijn’ een grote stempel heeft gedrukt op het sociaal-maatschappelijk leven in de Mijnstreek. Een van de doelstellingen van dit project is dan ook het fotografisch vastleggen van de actuele situatie, zodat in de toekomst het verleden nog herinnerd kan worden.

De fototentoonstelling is samengesteld uit een selectie van opnames van studenten van de Pentagoon Academie. Hierdoor wordt tevens de Euregionale samenwerking op zowel cultureel als artistiek gebied tussen beide “Limburgen” bevorderd. De foto’s zijn gemaakt aan de hand van een bestek van Philip Driessen, architectuurfotograaf.

Wie nieuwsgierig is naar het verleden dat schuilt achter deze parochiedeuren sluit zich aan bij de tentoonstelling van Kunstencentrum Signe.

Curator van deze tentoonstelling is Luk van der Hallen, Meeswijk (B), als docent verbonden aan de Design Academy Eindhoven en voormalig Hoofd Productdesign van LUCA School of Arts te Genk.

De expositie ‘Parkstad kerken in de kijker’ is elke dag te bezoeken tot en met zondag 10 april.