Regiopolitan Parkstad

Digitaal Symposium
Donderdag 14 oktober 2021 | 9u-13u
Voertaal is Engels
Toegang is gratis

NL / EN

Op donderdag 14 oktober 2021 vindt het digitale symposium ‘Regiopolitan Parkstad’ plaats. Met dit symposium agendeert IBA Parkstad het onderwerp van de ‘regiopolis’, onder meer aan de hand van lezingen van Thomas Sieverts en Dirk Sijmons.

Parkstad is een treffend voorbeeld van een ‘regiopolis’: een regio waar de scheiding tussen stad en ruraal niet altijd voelbaar is, het één loopt vaak naadloos over in het ander. In tegenstelling tot de grotere metropool, die centraal bestuurd wordt en sterk gericht is op het centrum, kenmerkt de ‘regiopolis’ zich door een gedecentraliseerde economische en administratieve structuur. Tegelijkertijd heeft de ‘regiopolis’ met de uitdagingen van een echte metropool te maken. Omdat het merendeel van de EU-burgers in een ‘regiopolis’ woont is het gebrek aan aandacht van architecten en stedenbouwers opvallend.

Het digitale symposium op donderdag 14 oktober 2021 fungeert als steppingstone voor de ‘Regiopolitan Rumble’, de 2-daagse conferentie die in mei 2022 zal plaatsvinden. Het thema ‘regiopolis’ wordt nader verkend aan de hand van aansprekende keynotes, thematische miniconferenties en fietssafari’s door Regiopolis Parkstad.

Registreer hier!

Ontvang onze nieuwsbrief