Heij brent de Lamp – dagprogramma

Datum: 2 september 2022
Tijd: 10.00 – 16.00 uur
Locatie: Stadmaakplein, Promenade 14, Heerlen
Aanmelden:
Zie onderstaand

Tijdens Heij brent de Lamp komt het centrum van Heerlen met al haar architectuur aan het licht.

Centrum Heerlen

Heerlen is een stad van uitersten, altijd al geweest. Dat geldt ook voor de waardering van het stadscentrum: waar de een de vooruitgang omarmt, blijft de ander liever hangen in kommer-en-kwel-verhalen. Uniek is het centrum zonder meer: het is onaf, er is ruimte voor creativiteit en het biedt kansen voor iedereen die de handen uit de mouwen durft te steken. Niet voor niets dat het ambitiedocument 2022 de naam ‘Samen maken we het Centrum’ draagt.

Ons centrum blijft een uitdaging die ook de komende jaren onze voortdurende aandacht heeft. Daarbij moeten we ons altijd de vraag blijven stellen: wat én wie maakt de stad en haar centrum? Daarom vragen we twee Nederlandse topexperts om de kansen en mogelijkheden voor Heerlen vanuit hun ervaring met andere steden met ons te delen.

Rinske Brand (spreker, gastdocent, auteur en columnist bij Gebiedsontwikkeling.nu) zal de kracht en pracht van kunst en cultuur benadrukken en de economische waarde hiervan. Steven Delva (Architect van het Jaar 2021) zet in op een drastische vergroening en verduurzaming. Gezamenlijk verkennen we de ambities voor het unieke karakter en centrumbeleving voor het hart van Heerlen.

Tijd: vrijdag 2 september van 13.00 – 16.00 uur

Meld je aan

Ga mee op tour door het centrum

Graag nodigen wij jou uit op tour door het centrum, waarbij we je meer vertellen over de projecten die in uitvoering en voorbereiding zijn. In januari jl. heeft de gemeenteraad van Heerlen het ambitiedocument ‘Samen maken we het Centrum 2022’ vastgesteld. Dit ambitiedocument is het vervolg op het Urban Bidboek 2016 en luidt een nieuwe periode in waarin we samen met onze partners vol energie en daadkracht verder werken aan Heerlen-Centrum. Aan een centrum waar mensen graag wonen en werken en op bezoek komen. Waar altijd iets te doen is en met bijzondere musea, nieuwe stadswoningen en appartementen, veel groen en water. Waar we werken aan de toekomst maar ons verleden niet vergeten.

Tijd: vrijdag 2 september van 10.00 – 12.00 uur

Meld je aan