Dag van de Toekomst

Datum: 31 augustus 2022
Tijd: 10.00 – 16.00 uur
Locatie: Stadmaakplein, Promenade 14, Heerlen Centrum

Op het Stadmaakplein kunnen de kinderen deelnemen aan de door het Thermenmuseum en het Discovery museum georganiseerde activiteiten.

Thermenmuseum Heerlen
Het Thermenmuseum bezoekt de Stadmaakweek 2022 te Heerlen en presenteert daar activiteiten voor kinderen, zodat zij kennis maken met hun Romeins verleden. Zij kunnen een Romeinse boogbrug bouwen, met metaaldetectors op zoek gaan naar verborgen schatten. Na al deze zware arbeid, kunnen zij Romeinse spellen spelen, zoals 2000 jaar geleden al werd gedaan. Na de spellen gaan de kinderen knutselen en maken zij hun eigen kruik van Lucius, die zij zelf inkleuren. Het geheel zal worden aangekleed met beach vlaggen en afbeeldingen van Romeinen met een foto Romein, waarin jij als Romein op de foto kan.

Discovery Museum
Discovery Museum (voorheen Columbus, Cube en Continium) is het grootste museum voor wetenschap en technologie in Zuid-Nederland. Een ideaal dagje uit voor iedereen die nieuwsgierig is! Op woensdag 31 augustus zijn we aanwezig op Cultura Nova. We nemen onze Proefjeskar mee! Vanuit deze (ijcso)kar laat een ‘professor’ je aan de hand van een aantal spectaculaire proefjes zien, hoe bepaalde stoffen werken. En kun je meedoen aan een leuke bouwactiviteit waarmee je kans maakt op entreetickets voor Discovery Museum!
Discovery Museum herbergt een grote diversiteit aan activiteiten: naast interactieve (wetenschaps)exposities, adembenemende en unieke films (bijvoorbeeld met een unieke kijk op de aarde), tentoonstellingen over innovatieve producten en design en hands-on workshops, bieden we ook creatieve labruimtes waar je zelf – of met begeleiding – aan de slag kunt gaan. Hier heb je niet alleen een dag plezier maar
word je ook een ervaring rijker over hoe we samen onze wereld mooier kunnen maken. We zien je graag!

Neem een kijkje op www.discoverymuseum.nl