Dag van de Burgerkracht bewonersfestival

Datum: 3 september 2022
Tijd: 10.00 – 17.00 uur
Locatie: Diverse locaties Heerlen-Noord (eigen vervoermiddel) en Stadmaakplein, Promenade 14, Heerlen

Burgers ontmoeten elkaar en nemen kennis van de gerealiseerde burgerprojecten in de Parkstad Regio

Het opzetten en in stand houden van een bewonersinitiatief is een hele kunst. Ter ondersteuning van deze waardevolle bewonersinitiatieven zijn de afgelopen jaren diverse projecten in het leven geroepen. Hiermee werd steun geboden aan inwoners van Parkstad, in de vorm van financiering en/of gerichte begeleiding. Met resultaat! Zo kent onze regio een aantal succesvolle projecten, zoals o.a. het Gebrookerbos, Frisse Wind, Bewoners Maken Parkstad, IkGroenHet en Stadslab Heerlen.

Tijdens de Dag van de Burgerkracht stappen we op de fiets (met eigen vervoermiddel). Zo kun je een aantal van deze initiatieven (zoals de Droomtuin, Buurttuin Versilienbosch en Aurora flat) bezoeken. Tevens worden een aantal van deze initiatieven kort toegelicht door betrokkenen. Daarnaast ontdek je, middels pitches en gesprekken, het antwoord op diverse vragen die relevant zijn voor de verdere ontwikkeling van de stad en de regio. Verschillende vragen passeren de revue, zoals: ‘Hoe ging het in z’n werk en wat heeft het opgeleverd?’, ‘Hoe kan de gemeente hun bewoners nog meer bij de omgeving betrekken?’ en ‘Welke vormen van ondersteuning wensen bewoners in de toekomst?’. Ten slotte worden ook alle projecten van Bewoners Maken Parkstad tentoongesteld met een fotogalerij op de promenade. Kortom, met de Dag van de Burgerkracht zetten we alle bewoners met hun ideeën in het zonnetje en vieren we het mooie, bruisende resultaat!

Download de routes

Programma

10.00 – 12.30 uur Fietsroutes langs burgerinitiatieven
12.30 – 15.00 uur Bewonersfestival als bedankje voor betrokken personen en initiatiefnemers
15.00 – 16.30 uur Pitches en en in gesprek over burgerinitiatieven o.l.v. Raymond Clement of Gaston Gelissen met genodigden
17.00 – 18.00 uur Stadmaakcafé met Burgemeester Roel Wever, bestuurder corporatie, actieve bewoners en IBA Parkstad