Programma
Datum Tijd
26-03-2022 20:00 tot 22:00 uur Vrije inloop

Onze Lieve Vrouw

Datum:  26 maart 2022
Locatie: Onze Lieve Vrouweplein 51, 6367 BH Voerendaal

Op 26 maart gaan er in de dag kapel van het Zorghuis deuren voor je open die anders gesloten blijven. Grijp deze unieke kans om dit indrukwekkende complex van binnen en buiten te ontdekken.

Delphinium is erg trots op de kleinschalige woon- zorgvoorziening, Zorghuis Onze Lieve Vrouw, die in 2019 is ontwikkeld en gerealiseerd op een bijzonder karakteristieke en unieke locatie: de voormalige kerk van Kunrade. Een plek waar kinderen zijn gedoopt, mensen zijn gehuwd en overledenen zijn herdacht. Een plek waar iedereen zichzelf mocht zijn en welkom was. Een plek van ontmoeting, van warme zorg, van geborgenheid en waar altijd een luisterend oor, ondersteuning en begeleiding aanwezig was. Met, en in, deze gedachte zet Delphinium het werk binnen Zorghuis Onze Lieve Vrouw voort voor de huidige bewoners.

Wil je meer te weten komen over de merkwaardige transformatie van de dag kapel van het Zorghuis? Sluit je dan aan bij de Nacht van het Religieus Erfgoed voor een rondleiding bij kaarslicht. Als teken van verbinding met jullie hebben de bewoners voor deze gelegenheid bijzondere lichtjes gemaakt, waarmee de weg naar de kapel aan de buitenkant zal worden verlicht. Wie nieuwsgierig is naar het verleden van de kapel zal worden ontvangen met een hapje en drankje in de kapel om daar foto’s van het heden en verleden te bekijken. Daarnaast willen wij je uitnodigen om in het gastenboek je verbinding met de voormalige kerk en het huidige zorghuis op te schrijven en wellicht zelfs een kaarsje aan te steken.