Programma
20:00u Opening door bugel groep begeleid door het kerkorgel van het Cultuurhuis
20:05u Openingswoord door Jules Beckers, met focus op belang behoud religieus erfgoed (voorbeelden: kerk Vaesrade, Kunrade, Schaesberg → sprong naar kerk Lichtenberg). Vertellen over ontwerpproces samen met 1 van de 2 aangesloten architecten van verbouwing Cultuurhuis
20:15u Muzikaal gevarieerd programma door fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide o.l.v. Bart Deckers
20:50u Korte uitleg door Serge Vreuls als voorzitter van Stichting Cultuurhuis Landgraaf over de verbouwing van kerk naar Cultuurhuis
21:00u Percussiegroep Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide o.l.v. Roel Meessen
21:30u Muzikaal gevarieerd programma door Koninklijke Harmonie St. Ceclia Mheer o.l.v. Bart Deckers
22:15u Slotwoord door Serge Vreuls

Cultuurhuis Landgraaf

Datum:  26 maart 2022
Locatie: Veldstraat 21, 6371 AW Landgraaf

Op 26 maart gaan er in het Cultuurhuis in Landgraaf deuren voor je open die anders gesloten blijven. Grijp deze unieke kans om dit indrukwekkende complex van binnen en buiten te ontdekken tijdens de Nacht van het religieus erfgoed.

Wil je weten welke muziek wordt beoefend in het Cultuurhuis? Cultuurhuis Landgraaf heeft voor jullie als gast een mooi programma samengesteld gericht op de muziek zoals deze wordt beoefend in dit Cultuurhuis. Tijdens deze avond word je meengenomen in de vele facetten van de Limburgse blaasmuziek en percussie.
Wie nieuwsgierig is naar de muziek van het Cultuurhuis komt kijken naar het programma dat wordt geopend door de bugel groep van fanfare Eendracht, die samen met de organist op het originele kerkorgel, een uniek werk ten gehore zal brengen. Vervolgens zal de hoofdgebruiker van het Cultuurhuis, Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide, een prachtig programma ten gehore brengen met werken van o.a. Richard Strauss, Wagner en Jan van der Roost. Hierna zal de percussiegroep van Fanfare Eendracht o.l.v. Roel Meessen je meevoeren in alle mogelijke klanken die uit een slagwerkinstrument te halen zijn.

Het concert zal worden afgesloten door de gastvereniging van deze avond namelijk de Koninklijke Harmonie St. Cecilia Mheer. Dit is de oudste harmonie van Nederland en bestaat 201 jaar. Wegens corona heeft de Koninklijke Harmonie St. Cecile geen jubileumfeest kunnen vieren en is dit concert weer het eerste grote concert na de corona periode. Zij zullen je dan ook gaan verrassen met een prachtig programma van Alfred Reed tot Richard Strauss. Beide orkesten komen uit in de 1e divisie en staan onder leiding van Bart Deckers. Met dit prachtige programma verzekeren wij jullie van een avond vol prachtige en hoogwaardige muziek.

Wie nieuwsgierig is naar het verhaal achter de transformatie van de Heilige Familiekerk tot Cultuurhuis Landgraaf zal tussen de orkesten door een vertegenwoordiger van IBA, de architect en de voorzitter van Cultuurhuis Landgraaf je meenemen in dit proces.