Programma
Programma bezoekers Kinderprogramma
18:00 Bezoekersgebouw open Bezoekersgebouw open
19:00 Lezing verhalen op de muren in de Clemenskerk Workshop ecoleren voor de jeugd
19:45 Wandeling Heiligenpad op de Beekdaelenroute in groepen
Wandeling langs Clemenspark in aanleg
Maken van lampionnen met de jeugd
20:00 Lezing over het Clemensdomein/Clemenspark
20:45 Lichtjesoptocht door de kinderen vanuit Clemenskerk naar kunstwerk
21:00u Rondkijken op het terrein in aanleg
22:00 Sluiting

Clemensdomein

Datum:  26 maart 2022
Locatie: Groeneweg 2-4, 6441 LL Brunssum

Het Clemensdomein werd in 2014 uitgeroepen tot meest spirituele plek in Nederland. Momenteel wordt op het voormalig kloosterterrein een Clemenspark aangelegd. In de Nacht van het religieus erfgoed staan we stil bij de betekenis van deze plek. Grijp deze unieke kans om achter de verhalen achter het Clemensdomein en het Clemenspark te komen tijdens deze inspirerende nacht. 

Wie nieuwsgierig is naar de manier waarop het Clemensdomein en het Clemenspark mensen weten te boeien in de 21e eeuw sluit zich aan bij de lezingen om 19 uur en 20 uur waar bezoekers de waarde van deze plek worden getoond. Tijdens de Nacht van het religieus erfgoed worden het Clemensdomein en het Clemenspark vanuit het vroegere kaarslicht nu in het volle voetlicht geplaatst.

Na de restauratie van het duizend jaar oude Clemenskerkje in 2014 wordt dit jaar op het voormalig kloosterterrein ernaast een Clemenspark aangelegd. Het Clemensdomein en het Clemenspark hebben nu een bij deze tijd passende functie gekregen en veel verhalen te vertellen.

Voor de kinderen vindt er een workshop om 19 uur plaats. Op de Beekdaelenroute bij de ingang van het Clemenspark is het IBA-kunstwerk in aanleg te bewonderen. Dit kunstwerk is een bijdrage van IBA Parkstad en visualiseert de contouren van het vroegere kloostercomplex uit verschillende oogpunten.

Naar de website van het Clemensdomein

Naar de website van het Clemenspark