Zomerfestival Voerendaal

Datum:  3 juni – 12 juni 2022
Locatie: Voerendaal

Zomerfestival

Cultureel Voerendaal laat in het 10-daagse cultuurfestival zien dat ze groot kan zijn met haar eigen parels! Proeven, luisteren, zien en voelen.

In het kader van het IBA Expojaar nodigen we je uit voor het Zomerfestival Voerendaal 2022. Het wordt een editie als nooit tevoren. Van 3 t/m 12 juni laat cultureel Voerendaal zich van haar beste kant zien middels 30 uiteenlopende evenementen. 10 Dagen lang geniet je van muziek, lekker eten en drinken, wandelen, fietsen, kunst en de nodige verrassingen voor jong en oud. Samen met verenigingen, professionals en ondernemers, doorkruisen we de hele gemeente.

Natuurlijk vinden er ook diverse activiteiten plaats bij IBA-projecten binnen de gemeente Voerendaal. Lees hieronder meer over de IBA-activiteiten, reserveer jouw plek en kom met eigen ogen proeven, luisteren, zien en voelen. Of kijk op de website van Zomerfestival Voerendaal voor alle overige evenementen.

Activiteiten

Zomerfestival Open Air

 • Datum: Vrijdag 3 Juni, 19.00 – 22.30 uur
 • Locatie: Schutteheiweg 12, Klimmen
 • Tickets: klik hier

Het Open Air festival is geïnspireerd door Poppodium Nieuwe Nor en betreft een muzikaal evenement met een knipoog naar het IBA-project ‘Open Club Klimmen’. Met artiesten als: A Minor Problem, Buzzard’s Brew, The Hawks en Small Town Rejects. Funky arrangementen, gestapeld met moderne koperblazers en nostalgische synthesizers.

Meer lezen

IBA Podcast: Zorghuis Onze Lieve Vrouw

 • Datum: Zaterdag 4 Juni, 15.00 – 16.30 uur
 • Locatie: Onze Lieve Vrouwenplein 51, Voerendaal
 • Reserveren: klik hier

De voormalige kerk van Kunrade, inmiddels het Zorghuis Onze Lieve Vrouw, is één van de IBA Parkstad projecten en onderging een bijzondere transformatie ter behoud van het gebouw. Beluister in de vorm van vier podcasts de ervaringen vanuit verschillende perspectieven: de kerk, het zorghuis en IBA. Neem plaats in de kapel, voel je even een bewoner en wandel door de tuin.

Meer lezen

IVN Familiewandeling in het Land van Kalk

 • Datum: Zondag 5 Juni, 13.00 – 15.00 uur
 • Locatie: Herberg de Bernardushoeve, Mingersborg 20-22, Ubachsberg
 • Reserveren: klik hier

IVN Voerendaal heet je welkom voor een wandeling (ca. 5 km) voor jong en oud in het Land van Kalk, omgeving Ubachsberg. Je wordt op pad gestuurd met de nodige uitleg een routebeschrijving en de Land van Kalk minigids! Vervolgens volg je op eigen gelegenheid de speciaal uitgezette route met de prachtigste vergezichten en leuke verrassingen onderweg. Let op: de wandeling is niet toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelgebruikers).

Meer lezen

Fietstocht ‘Ontdek de Leisure Lane’

 • Datum: Woensdag 8 Juni, 09.30 – 15.30 uur
 • Locatie: Natuurtransferium, Bergseweg 30, Voerendaal
 • Tickets: klik hier

In samenwerking met de WoW-groep (Wandelen Op Woensdag, uit Ubachsberg) nodigen we je uit voor een fietstocht van 50 km. Tijdens de tocht volgen we delen van het IBA-project ‘de Leisure Lane’, net buiten Voerendaal: Een toeristische route door het unieke landschap van Parkstad. Tevens toont deze route verschillende tijdperken die de regio tekent. Van Romeinse tijd tot de mijnen, van delfstofwinning tot recreatie en groene parken.

Meer lezen

Kijk op de website van Zomerfestival Voerendaal voor meer informatie en alle overige activiteiten.