Winterse rondleidingen

Winterse rondleidingen en fietstochten in het kader van Erfgoed

Parkstad bezit ontzettend veel erfgoed en monumenten uit verschillende tijdsperioden met allen een eigen verhaal. Om deze rijkdom te eren, besteedt IBA Parkstad gedurende het IBA Expojaar aandacht aan al het erfgoed in onze regio.

Momenteel staat het erfgoed van ‘Jan Stuyt’ centraal. Hij was architect en stedenbouwer, die in de jaren 20 veel betekende voor de regio Parkstad. Tijdens de industrialisatie ontwierp hij veelal mijnkoloniën in de Limburgse Mijnstreek. Daarnaast zorgde hij er mede voor dat Heerlen van dorp tot stad transformeerde.

Wil je op een actieve manier kennismaken met de geschiedenis en inspirerende verhalen van erfgoed van Stuyt? Meld je dan aan en beleef het met eigen ogen.

Fietsroute langs erfgoed Jan Stuyt
Stap samen met Roelof Braad op de fiets en ontdek het erfgoed in de omgeving van Hoensbroek. Deze fietsroute van circa 20 km neemt je in vogelvlucht mee langs de gebouwen en wijken die van de hand van Stuyt komen. Meld je aan voor deze bijzondere activiteit en maak het live mee!

Lezing over Jan Stuyt
Tijdens de lezing over Jan Stuyt vertelt Roelof Braad inspirerende anekdotes en belangrijke verhalen uit het mijnverleden én heden. Tevens krijg je hier de gelegenheid om de publicatie over Jan Stuyt te bemachtigen. Een unieke beleving voor erfgoed-liefhebbers!

Street Art Tour
Tijdens deze 90 minuten durende Street Art Tour ga je met ons mee door de ‘betonnen jungle’ van Heerlen. Tijdens deze street art tour nemen we je mee langs de meest bijzondere plekjes die het centrum kent. De street art cultuur, de making of en wie zit er achter de muurschilderingen komen o.a. aan bod.

Wandelingen langs erfgoed Jan Stuyt
De wandelingen langs erfgoed van Jan Stuyt vinden plaats in Heerlen. De activiteit start bij de tentoonstelling in De Vondst waar je eerst geniet van een rondleiding inclusief toelichting. Vervolgens krijg je de kans om het erfgoed met eigen ogen te bewonderen.