Gedurende het hele weekend worden er rondleidingen en dansvoorstellingen georganiseerd. Reserveer snel jouw plekje!

Reserveer een rondleiding ›Reserveer een dansvoorstelling ›

Weekend Etzenrade

Datum: 18 september 2021 – 19 september 2021
Locatie: Kasteel Etzenrade

Op 18 en 19 september kunt u tijdens het festivalweekend Etzenrade, in het kader van het IBA-Expojaar, een bijzonder IBA-project bezoeken. Bij het rijksmonument Etzenraderhuuske is een tot de verbeelding sprekend project gerealiseerd. Historische grachten zijn gereconstrueerd aan hand van archeologisch onderzoek, op een plek waar ooit het kasteel heeft gelegen.

De grachten fungeren nu als waterberging. Deze historische plek is verrijkt met een kunstwerk van Sjra Schoffelen en de enige openbare tuin van wereldberoemd tuinarchitect Piet Oudolf. In samenwerking met LOLA Landscape Architects heeft hij deze bijzondere tuin gecreëerd.

Tijdens het festivalweekend bieden gemeente Beekdaelen i.s.m. IBA een uniek inkijkje in het project. Laat u rondleiden en ervaar zelf hoe speciaal deze plek is. Daarnaast presenteert SALLY Dansgezelschap Maastricht een voorstelling van de hand van jong choreografietalent Emma Evelein. Geïnspireerd door de bijzondere tuin van Oudolf combineert Evelein hedendaagse dans en urban dance tot een impactvol verhaal, dat tot leven wordt gebracht door topdansers Thirza Riphagen, Lex Bruins, Ricky Nainggolan en Aaliyah Bui. Let op: om deel te nemen aan een van de rondleidingen of de dansvoorstelling te bezoeken dient u vooraf te reserveren.