Prikkelen, inspireren en uitdagen. Dat is het doel van de TED© -lezingen op bedrijventerrein ©Mill in Heerlen. Ondernemers, bestuurders en beleidsmakers spreken, net als bij de wereldberoemde TEDx-lezingen, over hun ideeën over de toekomst. Ook tijdens het IBA Expojaar staan er weer verschillende sprekers op de agenda die hun waardevolle ideeën delen, met dit jaar op het programma Heleen Mees (econoom, jurist en publicist), Talitha Muusse (onderneemster en voormalig presentatrice van Op1) en Charles Landry (stadsvisionair en internationale autoriteit die wereldwijd steden adviseert). Een middag vol energie, inspirerende keynotes en nieuwe connecties, met als doel: samen de schouders onder Parkstad zetten.

De lezingen tonen dat ©Mill meer is dan een bedrijventerrein: het is een sprekend voorbeeld van een hechte community van ondernemers die niet alleen samenwerken, maar ook elkaar en anderen willen inspireren. Inspiratie voor ondernemers, maar ook voor IBA Parkstad. IBA onderzocht de afgelopen jaren wat de succesfactoren van ©Mill zijn en op welke manier die ook op andere plekken in Parkstad toepasbaar zijn.

Vrijdag 24 juni 2022

Tijd: 14:30 uur – 19.00 uur (3 lezingen)
Locatie: ©Mill
Toegang: Gratis, reservering vereist

Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

Heleen Mees

Talitha Muusse

Charles Landry

Het programma

Dit jaar op Ted© komt trapt niemand minder dan Heleen Mees de middag af. Heleen is een Nederlands econoom, jurist en publicist. Ze verwierf bekendheid als powerfeminist, die het gebrek aan ambitie bij Nederlandse vrouwen hekelt en pleit voor meer vrouwen in topfuncties. Vervolgens neemt Charles Landry het woord. Hij komt speciaal overvliegen uit Engeland om tijdens Ted© meer te vertellen over zijn ervaring als auteur en internationaal adviseur over de toekomst van steden die vooral bekend staat om het populariseren van het Creative City-concept. Zijn boek The Creative City: A Toolkit for Urban Innovators werd een beweging om de planning, ontwikkeling en het beheer van steden te heroverwegen. Na een hapje zal Thalita Muusse met haar ervaring als onderneemster en voormalig presentatrice van het tv-actualiteitenprogramma Op1 het woord nemen. Zij kan alles vertellen over ‘Duurzaam Leiderschap van de Millennial Generatie‘, ze was namelijk een van de oprichters van de Duurzame Jonge 100 én de drijvende kracht achter zowel de Energieboot als het bedrijf Blikverruimers.

Over ©Mill

Ben jij op zoek naar een plek waar je creativiteit totaal niet tot uiting komt? Dan vooral ©Mill niét bellen! Want ook al is ©Mill per definitie een bedrijventerrein, stiekem is het veel meer dan enkel een locatie. Bij ©Mill komen (samen)werken, ontmoeten en zakendoen bij elkaar. Een plek voor wizkids, start-ups en snelle groeiers. Een plek voor dé creatievelingen van Parkstad. Maar ook de ideale uitvalbasis voor grote (technologische) bedrijven en de iets meer traditionele dienstverleners. Kortom, ©Mill is een plek voor iedereen.