Stadmaakweek: 24uur livestream evenement

Hoe kunnen we met elkaar zorgen voor het verhogen van de kwaliteit van wonen, werken en leven in Heerlen en Parkstad? In de zomer van 2019 werd tijdens Cultura Nova een eerste stadmaakweek georganiseerd. Er werd een ontmoetingsplek ingericht op Schinkel-Zuid, een tijdelijk leegstaand gebied in de Heerlense binnenstad. Die week heeft ruimte en inspiratie geboden voor verschillende activiteiten. Stadmakers, bedrijven, maatschappelijke organisaties, bewoners, kunstenaars en overheden: iedereen was welkom en alles mocht!

Gezien de huidige omstandigheden is het niet mogelijk om deze week in dezelfde vorm te organiseren. We zouden echter geen Stadmakers zijn als we geen oplossing konden bedenken. Daarom organiseren wij tijdens de wintereditie van Cultura Nova 2020 het livestream-evenement: 24-uur-stadmaken. Het evenement start op maandag 28 december om 18.00 uur en eindigt precies een dag later. Diverse partners brengen tijdens de marathon mensen en organisaties van verschillende achtergronden met elkaar in contact. Ter inspiratie en om de dialoog met elkaar aan te gaan: live vanuit Heerlen-centrum over samen Stadmaken. Deelnemers zijn onder andere; de Stadstuin, IBE, in2YourPlace, Intro in Situ, Stichting de Vrolijkheid, Stichting StreetArt, Four Feet Nine, PAND, Panda, Neimed, het Ministerie van BZK, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en IBA Parkstad.

Tijdens deze 24 uur worden gesprekken gevoerd, discussies aangewakkerd en verhalen verteld. Het programma draait om één ding: Stadmaken. De gesprekken zijn breed ingestoken met een mix tussen bewoners, jongeren, ondernemers, lokale experts, nationale experts en zelfs internationale experts. Het zou echter geen Cultura Nova evenement zijn als er geen culturele interventies zijn. Tussen alle activiteiten door is er een breed aanbod aan intermezzo’s, zoals hiphop, theater en StreetArt.

De livestream is voor iedereen gratis toegankelijk en soms zelfs interactief. Wil jij erbij zijn? Noteer maandag 28 december 18.00 uur t/m dinsdag 29 december om 18.00 uur in je agenda en houd de website van Cultura Nova in de gaten voor updates van het programma.

Het livestream-evenement 24-uur-Stadmaken is een initiatief van het Ministerie van BZK, provincie Limburg, IBA Parkstad, Gemeente Heerlen, Parkstad Limburg en Cultura Nova.