Route A | Gebiedsontwikkeling

Tijdens de bustocht en ter plekke krijgt u per locatie informatie over de gehele ontwikkeling. Na afloop van de bustocht ontvangt iedere deelnemer gratis het boek “De 500 mooiste plekken van Parkstad”.

Terug naar vorige pagina

SUPERLOCAL, Kerkrade

Bij SUPERLOCAL wordt er een rondleiding gegeven door het gebied waar oorspronkelijk 4 hoogbouwflats stonden. Een hoogbouwflat en de omliggende openbare ruimte zijn getransformeerd met de materialen van 3 flats die op een duurzame wijze zijn gesloopt. Ook de sociale structuren tussen bewoners en het gedachtegoed van het leven in en rondom de flats hebben de basis gevormd voor de nieuwe plannen.

Kern Bocholtz, Simpelveld

Om de kern Bocholtz voor de lange termijn levendig en aantrekkelijk te houden heeft de gemeente Simpelveld in samenspraak met bewoners, ondernemers en overige stakeholders kern Bocholtz opnieuw ontwikkeld.

Laurentiusplein, Voerendaal

Deze mijnkolonie, de enige in Voerendaal, werd door architect Jan Stuyt ontworpen. De eerste woningen werden in 1913 opgeleverd,de overige in 1921. De huizen zijn verschillend van bouw door variaties in dakvormen en imitatievakwerk bij de topgevels.