Dromen, Durven, Doen

Datum: 15 april tot en met 26 juni
Locatie: SCHUNCK, Heerlen (+1)

Dromen, Durven, Doen: dat zijn de thema’s van Unvollendet. Deze tentoonstelling toont de IBA- projecten die (nog) niet klaar zijn en ook de projecten die er nooit gaan komen.

Want IBA is ook een kans om groot te dromen en uitdagende ideeën de vrije loop te laten. Tijdens de Open Oproep in 2014 werd bijvoorbeeld een project ingediend waarin de initiatiefnemers een oude mijnsteenberg wilden verplaatsen. En neem Nature Wonder World, het pretpark dat vlakbij Brunssum zou komen. Het is er nooit van gekomen, maar het plan is daarom niet minder inspirerend.

De tentoonstelling laat ook zien welke klussen er nog geklaard moeten worden. Er zijn bijvoorbeeld nog heel veel kerken die op zoek zijn naar een nieuwe bestemming. Parkstad moet, ook als de IBA-periode op z’n eind loopt, de durf hebben om nieuwe erfgoedprojecten aan te pakken.

Tenslotte is er nog het thema ‘doen’. Want hoewel het IBA Expojaar al begonnen is, zijn nog niet alle projecten klaar en wordt er op veel plekken nog stevig aan de weg getimmerd. Ook die projecten verdienen tijdens het IBA Expojaar hun plek in de schijnwerpers.

Schitterende plannen, gekke ideeën en uitdaging- en voor de toekomst: in Unvollendet passeren ze allemaal de revue.

Ga hier naar de website van SCHUNCK.