Dag van de Stad

Op 1 november 2021 is Heerlen/Parkstad de trotse gastheer van de Dag van de Stad. Dit jaarlijkse evenement wordt bezocht door zo’n 1.500 professionals uit heel Nederland en draait volledig om innovatie en stedelijke ontwikkeling. De keuze voor dit jaar is niet toevallig. Heerlen heeft een rijke ervaring met transformatie en de positieve ontwikkelingen die de stad de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, zijn ook landelijk niet onopgemerkt gebleven. Wij tonen een landelijk publiek op welke manier Heerlen zichzelf heeft omgevormd van grauwe drugsstad naar een levendige proeftuin, waar cultuur een hoofdrol speelt en de openbare ruimte steeds mooier wordt.

Tijdens de Dag van de Stad zijn er lezingen door prominente Nederlanders, workshops over stedelijke ontwikkeling, presentatie van good practices uit heel Nederland en excursies door de regio. Er is dus voor elk wat wils. Het congres is gratis maar let op: vol=vol. Bij de eerste vier edities was het congres namelijk heel snel volgeboekt.

Het jaarlijkse evenement wordt georganiseerd door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en deze editie wordt ondersteund door IBA Parkstad, gemeente Heerlen, provincie Limburg en Stadsregio Parkstad.