Lint van gekleurd licht fleurt Buitenring op

21 juni 2018

De Buitenring krijgt kleur. Over de middenbermen van de randweg en de stadsautoweg in Heerlen komt een kilometers lang lint met gekleurde ledverlichting. Dit jaar start een proef.

De Buitenring moet geen gewone weg worden, maar ook geen bonte kermis. Om het bijzondere karakter te illustreren, krijgt de randweg een kleurrijk jasje. De middenberm van de weg wordt voorzien van bijzondere verlichting. Het in totaal 39 kilometer strekkende led-lint langs de Buitenring (26 kilometer) en de N281 bij
Heerlen (13 kilometer) kan alle kleuren van de regenboog aannemen. Door via een doorzichtig doek te ‘schilderen’ met licht denken de ontwerpers van de randweg een bijzonder effect te creëren. De berm kleurt overdag Parkstadblauw. ’s Avonds kan hij oplichten en kan de tint worden aangepast. Hij kan bijvoorbeeld Pinkpoproze of avondrood worden, of de sterrenhemel tonen. De Buitenring-organisatie wil daarmee het bijzondere karakter onderstrepen van de randweg die Parkstad op de kaart moet zetten en de tientallen toeristische attracties verbindt.

Route 66
Qua uitstraling en bekendheid zou de randweg zich op termijn moeten meten met toeristische wegen als Route 66 in de VS of de Duitse Wijnroute. Dat moet helpen de regio op de kaart te zeten. Parkstad won de Tourism for Tomorrow Award, maar dat snapt nog lang niet iedereen. „Regio’s als het Heuvelland en Maastricht zijn
herkenbaar. Parkstad heeft weliswaar veel attracties, maar geen duidelijk profiel”, zegt René Seijben, projectleider in opdracht van Parkstad Limburg, die het project met de provincie en IBA Parkstad regelt.

Meer nieuwsberichten

© IBA Parkstad – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen