Lancering Gebrookerbos Fonds

5 juni 2018

Het netwerk Gebrookerbos lanceerde vrijdagmiddag 1 juni het GEBROOKERBOSFONDS. Gebrookerbos is een netwerk waarin burgers zelf aan de slag gaan met het vernieuwen van lege plekken in hun buurt. Wethouder Simons van gemeente Heerlen opende de middag, en Gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen lanceerde het fonds vanuit de Sociale Agenda.

Het Gebrookerbosfonds ondersteunt burgerinitiatieven binnen Gebrookerbos. Juist die initiatieven die nodig zijn voor sociale structuurversterking in het gebied. Alle burgerinitiatieven hebben hun eigen financiering en moeten op eigen benen kunnen staan, maar aan de voorkant kan het net even helpen om een kleine startbijdrage te ontvangen. Bestaande en nieuwe burgerinitiatieven kunnen een subsidieaanvraag indienen. Gedeputeerde Van Rijnsbergen: “Fantastisch om te zien dat zo veel inwoners het initiatief nemen om hun eigen omgeving mooier, beter en gezelliger te maken! Fijn dat de provincie hier samen met IBA en de gemeente een bijdrage aan kan leveren met het stimuleringsfonds Gebrookerbos.”

Het Gebrookerbosfonds is mogelijk gemaakt door Provincie Limburg samen met IBA Parkstad en Gemeente Heerlen. Het fonds draagt bij aan een gezonder en vitaler Limburg. De aanwezige burgerinitiatieven hebben direct na de de lancering een aanvraag ingediend. Het fonds heeft daarmee de vuurdoop gehad: de eerste 10 aanvragen zijn binnen! Voor meer informatie over het fonds, zie www.welkomingebrookerbos.nl.

Fotocredits: Jos Reinders

Meer nieuwsberichten

© IBA Parkstad – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen