Lancering Energiewaaier

11 juli 2018

Dinsdag 10 juli lanceerde IBA Parkstad de Energiewaaier, met als onderwerp ‘Energiebesparing bij Monumenten in Parkstad’. Gedeputeerde Hubert Mackus nam het eerste exemplaar in ontvangst van IBA Parkstad directeur Kelly Regterschot.

De Energiewaaier is in samenwerking met ir. Evert Jan Nusselder (MONUMENTENZORG) en ir. Ingrid Beckers (Architectenbureau Beckers) samengesteld. Voor de eigenaren van monumenten in Parkstad heeft de waaier een specifiek doel: het verbeteren van het gebruikscomfort en het rendement van het energiegebruik. Daarnaast gaat de Energiewaaier in op het bevorderen van zelf opgewekte duurzame energie bij optimaal behoud en bij versterking van de streekeigen historische bouwtrant en stedelijke of landschappelijke situatie.

Gedeputeerde Mackus is te spreken over het initiatief, dat naar zijn mening vervolg mag krijgen binnen andere gemeenten in Limburg. Duurzaamheid is een actueel thema, dat niet alleen bij nieuwbouw, maar vooral in deze regio ook bij historische panden de nodige aandacht verdiend.

Bent u werkzaam in het veld van duurzaamheid en/of monumenten en geïnteresseerd in de Energiewaaier? Via deze link is de energiewaaier te downloaden.

Iwan Povse, Ingrid Beckers, Gedeputeerde Hubert Mackus, Evert Jan Nusselder en Kelly Regterschot.

Meer nieuwsberichten

© IBA Parkstad – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen