IBA Parkstad neemt deel aan opening Places of Hope

27 maart 2018

Op 4 april opent in Leeuwarden de tentoonstelling ‘Places of Hope’. De opening wordt geleid door redacteur en presentator Andrea van Pol. Zij gaat die dag met een aantal Landmakers in gesprek. Landmakers zijn pioniers, van architect tot burgemeester en van planoloog tot kunstenaar. Zij hebben zich verbonden aan een slimmere en schonere toekomst voor Nederland en werken daar ieder vanuit hun eigen specialisme en organisatie aan. Samen met honderden anderen is deze groep aangesloten bij het door de overheid aangestuurde proces ‘Wij maken Nederland’.

Tijdens de opening van ‘Places of Hope’ staan de Landmakers centraal. Hoe is het om Landmaker te zijn. Is er een gemene deler? Hoe kan iemand Landmaker worden? Wat zijn de leerpunten? Een van de Landmakers die op 4 april het gesprek aangaat met Andrea van Pol is Kelly Regterschot. Zij zal als algemeen directeur van IBA Parkstad een toelichting geven op een regio in transitie. Welke instrumenten zet IBA in om de structuur van Parkstad te versterken, wat is de plus van IBA en wat is de relevantie voor bewoners en ondernemers.

‘Places of Hope’ is een geschiedenisles, zelfhulpcursus, workshopruimte en manifestatie in één. Je leert er over de naoorlogse wederopbouw van Nederland en de opkomst en betekenis van protestbewegingen. Je ziet hoe Nederland transformeert van een land vol grootschalige industrieën en infrastructuur tot netwerk van gemeenschappen die zelf hun eigen energie opwekken en omgeving aanpakken. En je maakt kennis met de personen achter plekken waar het nieuwe Nederland nu al zichtbaar is, van de dorpsmolen in het Friese dorp Reduzum tot de ‘circulaire’ werkplekken rondom Schiphol. Je kunt experimenteren met nieuwe gereedschappen en ervaren hoe en waar we in de toekomst zullen wonen en werken.

De tentoonstelling ‘Places of Hope’ is tot en met 25 november te zien in de Kanselarij Leeuwarden, als onderdeel van het programma van Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018‎.

Meer nieuwsberichten

© IBA Parkstad – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen