NIEUWE NOR naar next level

9 maart 2018

Met hun schetsontwerp voor de uitbreiding van poppodium NIEUWE NOR heeft architectenbureau Diederen-Dirrix de opdracht voor het ontwerp gewonnen. Het gaat om de aanbouw van de huidige NIEUWE NOR, die de naastgelegen percelen van het voormalige Studio 54 en het Kegelpaleis beslaat. De verwachte opening staat gepland voor 20-02-2020. Met een zaal voor 600-700 bezoekers krijgt de Heerlense muziektempel een zogenaamde ‘middenzaal’ waarmee de NIEUWE NOR aantrekkelijker wordt voor muziekliefhebbers en bands in het clubcircuit.

De huidige NIEUWE NOR zal straks als één geheel functioneren met de nieuwbouw. De huidige zaal blijft daarbij intact, evenals het café. De entree naar de zaal en de ruimte backstage worden wel volledig opgenomen in de nieuwe aanbouw. Daar komen een bredere ontvangstruimte, ruimere trappen en toegangen en meer backstageruimte. Ook komt er een inpandige laad- en losplaats met ruimte voor een nightlinerbus, waar veel bands mee touren.

Selectiecommissie
Het winnende schetsontwerp is geselecteerd door een commissie, bestaande uit vertegenwoordigers van gemeente Heerlen, IBA Parkstad en poppodium NIEUWE NOR. Het ontwerp is unaniem gekozen. Ook vrijwilligers van NIEUWE NOR en de klankbordgroep (met omwonenden) hebben positief gereageerd op het schetsontwerp. In de komende maanden zal het projectteam met het architectenbureau het schetsontwerp verder uitwerken en verfijnen. In het najaar zal er gestart worden met de sloop, waarna de nieuwbouw gerealiseerd kan worden.

Meer nieuwsberichten

© IBA Parkstad – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen