Mural van wereldfaam in Schinveld

19 juni 2017

De wereldberoemde kunstenaar Alex Senna uit Brazilië heeft een karakteristieke mural vervaardigd in Schinveld. De loods van het zweefvliegveld is beschilderd met een uniek zwart-wit patroon in de vorm van een man die de jongensdroom heeft om als piloot de wijde wereld te verkennen. De muurschildering maakt deel uit van de herinrichting van het gebied rondom de Eerste Limburgse Zweefvlieg Club (ELZC).

De gemeente Onderbanken werkt in dit project samen met Internationale Bau Ausstellung Parkstad (IBA). IBA draagt als gebiedscoördinator bij aan een origineel uitvoeringsplan voor het terrein. Beiden partijen willen dat er beter gebruik wordt gemaakt van het gebied, zodat het meer recreanten en toeristen trekt. De mural maakt daar onderdeel van uit. Ook sluit het kunstwerk aan bij het ‘urban’ imago van de regio Parkstad.Sanne Gijsbers die als Curator optreed voor kuS (kunstencentrum Signe) wist Alex Senna hierheen te halen. Sanne wist Senna enthousiast te maken om in de gemeente Onderbanken een kunstwerk van internationale allure te maken. De straatkunst van Senna wordt wereldwijd met belangstelling gevolgd door de kunst- en cultuursector.

De mural is de eerste stap in de opwaardering van het zweefvliegveld in Schinveld. De gemeente Onderbanken en de Eerste Limburgse Zweefvlieg Club (ELZC) vinden dat het gebied zo nog aantrekkelijker wordt voor toeristen en recreanten. Andere activiteiten die ELZC in de toekomst gaat ondernemen zijn het maken van een nieuwe kampeervoorziening, een verbeterde toegang tot het terrein en het optimaliseren van de parkeermogelijkheden. Op 8 juli wordt het zweefvlieggebied officieel heropend.

Meer nieuwsberichten

© IBA Parkstad – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen