Leerlingen Citaverde ontwerpen speeltoestellen in opdracht van IBA-Parkstad

3 oktober 2017

MBO Leerlingen van het CITAVERDE College (locatie Maastricht) hebben voor de Brede Maatschappelijke Voorziening (BMV) Hoensbroek-Zuid speeltoestellen met natuurlijk karakter ontworpen.

Het project is resultaat van de samenwerking tussen Citaverde College Heerlen en IBA Parkstad. Doelstelling was kennisoverdracht en bewustwording bij de leerlingen van zowel MBO als VMBO.

Leerlingen van de MBO-opleiding Bloem, groen & styling legden in opdracht van IBA een praktisch examen af. Zij konden hun bekwaamheid tonen door het ontwerpen van natuurlijke, educatieve, duurzame en creatieve speeltoestellen voor de geplande BMV Hoensbroek-Zuid. Een echte win-win, want de IBA-opdracht sluit perfect aan op de onderwijsvisie van CITAVERDE College. Creativiteit en duurzaamheid staan daarin centraal.

Uitdaging IBA Parkstad

De leerlingen werden door IBA Parkstad uitgedaagd om speeltoestellen met een educatief karakter te ontwikkelen, bestaand uit natuurlijk materiaal én passend in de parkachtige omgeving van de BMV Hoensbroek-Zuid. Bovendien moesten de toestellen veilig, weersbestendig en hufterproof zijn.

De leerlingen pakten de uitdaging met enthousiasme en ambitie op. Creativiteit en kennis werden op de proef gesteld. Ze leerden te werken vanuit een opdrachtgever-opdrachtnemer relatie. Intensief contact met de klant stond centraal. Na het vooronderzoek, de conceptontwikkeling en de ontwerpfase werd een 3D-model ontwikkeld. Dit schaalmodel bood de klant volledig inzicht in het ontwerp.

Kennisoverdracht

De MBO-leerlingen van het Citaverde College hebben daarnaast workshops met het thema IBA verzorgd voor de VMBO leerlingen van hun school. Zo kon kennis worden overgedragen tussen de MBO en VMBO leerlingen.

Meer nieuwsberichten

© IBA Parkstad – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen