Ich bau dir ein Schloss

19 oktober 2017

De voorstelling Ich bau dir ein Schloss was een groot succes tijdens Cultura Nova 2017. De voorstelling keert terug naar de Oostelijke Mijnstreek. En jij kunt kaarten winnen! Hoe? Hieronder lees je meer.

Wegens grote belangstelling speelt Toneelgroep Maastricht vier extra voorstellingen van Ich bau dir ein Schloss in Heerlen. De solovoorstelling van actrice Mieneke Bakker en journalist Wiel Beijer is van 12 t/m 15 oktober 2017 te zien in C-mill in Heerlen.Na het grote succes tijdens Cultura Nova is er vanuit de regio en vanuit het publiek veel vraag naar Ich bau dir ein Schloss. Bakker en Beijer zijn beiden afkomstig uit de vroegere Oostelijke Mijnstreek. Ze hebben hun geboortegrond zien veranderen van economisch hart naar krimpregio. Samen schreven ze Ich bau dir ein Schloss waarin ze eigen observaties en die van anderen, van vroeger en nu, samenvoegen. De regie is in handen van artistiek leider Servé Hermans, de muziek is van Kwinten Mordijck.

Ich bau dir ein Schloss

Een succesvolle architecte, keert terug naar haar geboortestreek. Daar wacht haar een droomopdracht: ze is gevraagd in tijden van krimp de streek opnieuw te helpen uitvinden en opbouwen. Verrijkt door haar jarenlange afwezigheid ontwikkelt ze een masterplan dat haar geboortegrond de toekomst in moet loodsen. Maar de veranderingen worden niet door iedereen gedragen. Waarom aarzelt eigenaresse Bettina om haar café te verkopen? Is zij bang voor de toekomst? En hoe gaat de architecte om met de demonen uit haar verleden? Het blijkt niet eenvoudig de verschillende werelden met elkaar te verbinden.

Voor meer informatie, foto’s en interviewaanvragen:

Foto’s: Bjorn Frins

 

Meer nieuwsberichten

© IBA Parkstad – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen